Търсят авиокомпания за оператор на линията София – Скопие

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Търсят авиокомпания за оператор на линията София – Скопие

Министерството на транспорта проверява възможностите за пускане на самолетна линия от София до Скопие. Това заяви министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев по време на изслушването му в ресорната парламентарна комисия, предаде БТА.

Събев посочи, че действията са предприети по искане на премиера Кирил Петков и че те израз на „добра воля“ и целят облекчаване на възможностите за посещение между двете държави.

„Имаме интензивна подготовка и сме в преговори с различни самолетни компании, които биха изявили интерес“, подчерта той.

Разстоянието по права линия между двете столици е 170 км.

Събев посочи още, че той също ще бъде част от правителствената делегация, водена от премиера Кирил Петков, чието посещение в Скопие се подготвя. Тогава ще бъде обсъден и напредъкът по изграждането на жп връзката между двете държава, допълни министърът.

Нови транспортни проекти с Румъния

Пред депутатите от комисията Събев коментира, че се работи и по подготовката за среща между правителствени делегации на България и Румъния, която да бъде реализирана на ниво министри на транспорта. На нея двете страни се очаква да обсъдят възможностите за изграждане на по-добра транспорта свързаност помежду си.

Една от идеите в тази посока е реализирането на втори мост между Русе и румънския Гюргево, който да бъде трети между двете страни над Дунав.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Спортният министър се запозна с проблемите в шахмата

Спортният министър се запозна с проблемите в шахмата Спортният министър Радостин Василев продължава да провежда срещи с представители на различните спортни организации, като този път той прие гросмайстор Антоанета Стефанова, научихме от пресцентъра на министерството. Двамата обсъдиха основните проблеми в сектора, за да обединят сили в решаването им. Василев си […]