Нинова: Два от телекомите няма да вдигат цените преди решението на съда

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Нинова: Два от телекомите няма да вдигат цените преди решението на съда

По съдебен ред е атакувана заповедта на Комисията за защита на потребителите, с която на А1 и „Теленор“ (част от PPF Group, която е собственик и на bTV Media Group – б.р.) се забранява увеличаването на абонаментната такса заради повишението на инфлацията през 2020 г. и 2021 г., обяви пред журналисти в парламента икономическият министър и вицепремиер Корнелия Нинова.

Тя припомни решението на КЗП, според което вдигането на таксите със задна дата за две години накуп е нелоялна търговска практика, тъй като се разминава с условията по договорите на потребителите, които регламентират възможност за вдигане само един път и за една година.

„Докато не излезе съдебното решение, не могат да увеличат цените с една стотинка“, подчерта Нинова. Последва въпрос защо тогава потребители продължават да получават съобщения, с които се анонсира поскъпване от февруари. Според вицепремиера съобщенията са били заложени в системите на телекомите преди решението на КЗП.

„Виваком“ не е в обхвата на заповедта, тъй като там актуализацията е само на база инфлацията от 2021 г.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Великобритания предупреди Русия за Украйна: Работим по тежки санкции!

Великобритания предупреди Русия за Украйна: Работим по тежки санкции! Великобритания предупреди Москва, че работи със западни партньори по санкции със силно въздействие, насочени срещу руския финансов сектор, ако тя нахлуе в Украйна, предаде „Ройтерс“. Русия струпа около 100 000 войници близо до границата с Украйна и въпреки че Москва твърди, […]