Политологът Божидар Колов: Консолидацията на авторитаризма в Русия издава страх и слабост

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Политологът Божидар Колов: Консолидацията на авторитаризма в Русия издава страх и слабост

„Продължаващите масови протести в Казахстан, провокирани от високите цени на газа, доведоха до пълен блокаж на правителството, оставка на кабинета и ступор от страна на Москва в навечерието на разговорите Русия-САЩ и Русия-НАТО“. Това каза политологът Божидар Колов в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“, което се излъчва по TV+.

„Спонтанността и обхватът на събитията в Казахстан, както и бруталните, но неефективни репресии от страна на властите показват слабостта на режима в Нур Султан (Астана)“, отбеляза Колов.

„Консолидацията на авторитаризма в Русия, видна от затварянето на правозащитната организация Мемориал и натиска върху академичната общност, също издава страх и слабост, въпреки претенциите на Кремъл да преструктурира цялата система за сигурност в Европа, изнудвайки САЩ и ЕС чрез военна заплаха за Украйна“, коментира още политологът.

Целия разговор между Веселин Дремджиев и Божидар Колов можете да изгледате във видеото:

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Dacia откри първата в света „кална мивка“

Dacia откри първата в света „кална мивка“ Dacia направи противоположното на автомивка и показа първата в света „кална мивка“, където всеки може да закара своята чисто нова кола и тя да бъде изцапана по най-добрия начин от „анти чистия екип“ на компанията. Идеята е на маркетинговите експерти от британското поделение […]