Великобритания предупреди Русия за Украйна: Работим по тежки санкции!

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Великобритания предупреди Русия за Украйна: Работим по тежки санкции!

Великобритания предупреди Москва, че работи със западни партньори по санкции със силно въздействие, насочени срещу руския финансов сектор, ако тя нахлуе в Украйна, предаде „Ройтерс“.

Русия струпа около 100 000 войници близо до границата с Украйна и въпреки че Москва твърди, че няма планове да нахлуе в съседката си, руският президент Владимир Путин поиска правно обвързващи гаранции, че НАТО няма да се разширява още на изток.

„Няма да приемем кампанията, която Русия води да подкопава своите демократични съседи“, подчерта пред парламента британската външна министърка Лиз Тръс, като допълни: „Те лъжливо представиха Украйна като заплаха, за да оправдаят агресивната си позиция.“

„Русия е агресорът тук“, настоя Тръс и посочи: „НАТО винаги е бил отбранителен съюз.“

Русия анексира черноморския полуостров Крим от Украйна през 2014 г., привличайки санкции и осъждане от Запада. Киев иска територията обратно.

Трус каза, че всяко по-нататъшно военно нахлуване на Русия в Украйна ще доведе до „масови последици, включително координирани санкции за налагане на тежки разходи за интересите и икономиката на Русия“.

„Обединеното кралство работи с нашите партньори по тези санкции, включително мерки с голямо въздействие, насочени към руския финансов сектор и физически лица“, каза Трус.

Путин казва, че разширяването на НАТО на изток след падането на Съветския съюз през 1991 г. е заплаха за Русия, която според него няма къде да се оттегли. Той предупреди Запада да не игнорира опасенията му.

Трус каза, че ще посети Киев по-късно този месец и че ситуацията достига решаващ момент с само един път напред: Путин да се отдръпне от ръба.

„Жизненоважно е НАТО да е обединено в отблъскването на заплашителното поведение на Русия“, каза Трус.

Великобритания, каза Трус, е против газопровода „Северен поток 2“ под Балтийско море.

„Европа трябва да намали зависимостта си от руския газ“, каза Трус. „Великобритания остава против „Северен поток 2″ и аз работя със съюзници и партньори, за да подчертая стратегическите рискове на този проект“.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Голям срив в продажбите на нови автомобили в Германия

Голям срив в продажбите на нови автомобили в Германия Германия регистрира рекордно ниско ниво на регистрирани нов автомобили, съобщи БНР. Информацията е за последната година. Броят на регистрираните нови автомобили в страната е намалял в сравнение с предходната. Намалението е с 10.1 процента до 2.62 млн. автомобила. Това е най-малкият […]