Мира Радева: Младите момчета на този етап са неподготвени

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Мира Радева: Младите момчета на този етап са неподготвени

Всяко едно управление има и добри и лоши страни, коментира социологът Мира Радева пред Радио „Фокус“, по повод енергичността на властта, която с лекота ежедневно уволнява, отзовава и назначава кадри. Мира Радева уточни, че е рано за критични оценки, а и всяко управление е един много сложен баланс на интереси.

„Винаги едно управление си има и добрите, и лошите страни. И затова това е един много сложен баланс на интереси. Винаги ще се намерят критични гледни точки в едната и другата посока. Това, което прави впечатления – да, тези млади хора за момента изглеждат недостатъчно подготвени, когато става дума и за работа в парламента, видяхме случая с мораториума, и за работа в изпълнителната власт. Затова и трябва да им се дадат тези допълнителни месеци, да се ориентират и дай Боже да се постигнат добрите резултати, защото всички имаме нужда от това“, каза още социологът.

Мира Радева обърна специално внимание, че като преподавател в Пловдивския университет в дисциплината „Електорална социология“ се е опитала със студентите да видят в сайта на ЦИК, как може да се работи с данните по избирателни секции.

„Защото това е част от преподаването ни, да влезем в сайта на ЦИК и да видим, да обясня на студентите си как може да се работи с данните по избирателни секции. Всичките ни опити да влезем в този сайт през избирателни секции се провалиха. Аз бях просто потресена, защото години наред ЦИК издаваше един бюлетин, в който и в хартиен вид можеше да се види резултатът на всяка една избирателна секция“, изрази възмущението си Радева.

Тя обясни, че това е част от изследователската, научна и академична работа на социолозите.

„Поставям чрез вашия ефир този въпрос и ви моля да се обърнете към един от заместник-председателите Цветозар Томов, който е социолог. Нека да се постави този въпрос на публично обсъждане, защото може да е наша грешката, помолих и моите студенти да се обадят, резултат няма. Недопустимо е да имаме подобен проблем при машинни избори, би трябвало всичко да се случва много по-лесно“, категорична беше Мира Радева.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кметът на Банско: Ски зоната, хотелите и ресторантите спазват мерките

Кметът на Банско: Ски зоната, хотелите и ресторантите спазват мерките Ски зоната, хотелите и ресторантите в Банско спазват противоепидемичните мерки и няма бум на заразени туристи с Омикрон. Това заяви пред TravelNews кметът на града Иван Кадев. В кабинката се допускат само хората с маски. Тя и останалите седалкови лифтове […]