Алибегов: Спряхме да проверяваме за зелени сертификати и не се чувстваме виновни

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Алибегов: Спряхме да проверяваме за зелени сертификати и не се чувстваме виновни

В този ден, в който премиерът каза 40 дни отсрочка за администрацията, ние спряхме да проверяваме за зелени сертификати и не се чувстваме виновни. Това каза председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов в интервю за „Фокус“.

По думите му не са срещнали абсолютно никаква подкрепа от служебния кабинет. Излъгани са и тотално в начина на въвеждането на сертификата.

Всички туристически асоциации бяхме на среща при министър Кацаров, преди да се въведе този сертификат, където беше уговорено как ще влезе той в действие. Нищо от това не се случи. И накрая слушаме как в Народното събрание, в парламента, в държавната администрация не било толкова спешно, по-натам можело. По какво се разграничават едните български граждани от другите? Вирусът ходи избирателно ли? Защо нашите клиенти и работещите в заведенията трябва да спазват закона, а тези, които всъщност трябва да са пример за спазване на закона, да не го спазват?, изрази възмущението си Алибегов.

По думите му има закони в страната, те не са избирателни и затова или ще важат за всички български граждани, или няма да важат за никого.

„Оттук идва нашето възмущение. И когато премиерът казва 40 дена отсрочка, при положение, че ние молехме да има отсрочка за бизнеса, не получихме нищо – в този ден, в който премиерът каза 40 дена отсрочка за администрацията, ние спряхме да проверяваме за зелени сертификати, това е истината. И не се чувстваме виновни по никакъв начин“, подчерта председателят на БАЗ.

Ричард Алибегов уточни, че не работодателите искат от служителите тестове, а държавата го налага със закон.

Вчера чухме в кулоарите на парламента изказвания, че ако работодателите искат от служителите си тестове, то е редно работодателят да го плаща. Един вид този, който налага изискването на теста, трябва да го поеме. Само да обясним, че ние не го налагаме на служителите. На нас държавата ни го налага със закон и държавата е редно да поеме тези тестове на работещите българи, а не на депутатите с хиляди левове заплата, допълни още Ричард Алибегов.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Три тунела са приоритетни за МРРБ

Три тунела са приоритетни за МРРБ Четиригодишна програма за ремонт на пътищата, три тунела – на Петрохан, Шипка и по протежението на магистрала Черно море, край на инхаус процедурите и минаване само към обществени поръчки, създаване на Фонд за регионално развитие, където общините да кандидатстват с проекти, чиста вода за […]