Миглена Ангелова побесня

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Миглена Ангелова побесня

За проблем, свързан със зелените сертификати алармират българи в чужбина. Според думите на журналиста Миглена Ангелова сънародниците ни зад граница не могат да преиздадат сертификатите си заради неправилно функциониране на сайта his.bg.

Ангелова заминава за Германия в средата на декември с всички необходими документи. Малко след пристигането си поема към Франция, а при опит да обнови сертификата си, се сблъсква с проблем. Тогава започва да търси варианти как да извади новия документ.

„Намерих приложения, телефони, опитвах се да се свържа с контактния център за ковид. Там отговарят, че всички оператори са заети. Звъняла съм денонощно“, разказва тя пред Nova News.

Ангелова споделя, че в нейното положение са и други българи в чужбина. Един от познатите ѝ се свързва с ковид центъра и му казват, че достъпът на IP адреси зад граница е ограничен заради възможни хакерски атаки.

„Не можем да ползваме правата си на ваксинирани хора. Не мога да отида да си изпия кафето, а това ме докарва до бяс“, сподели тя.

В позиция от Информационно обслужване потвърдиха, че са ограничили достъпа заради злонамерен трафик. Извършват се действия за премахване на ограниченията. „Твоят ден“ отправи запитване по въпроса към министъра на електронното управление, но от ведомството отказаха да вземат отношение.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Витанов: Който си позволи компромис със Северна Македония изчезва от политическата сцена

Витанов: Който си позволи компромис със Северна Македония изчезва от политическата сцена „Всяка една политическа партия, която направи отстъпление по темата със Северна Македония, ще понесе тежки щети. Едва ли някой ще си позволи да направи компромис с тази кауза, защото това ще означава – политическа смърт“. Това каза ръководителят […]