Д-р Иван Маджаров: Нужен е нов подход за привличане на колебаещите се да се ваксинират

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Д-р Иван Маджаров: Нужен е нов подход за привличане на колебаещите се да се ваксинират

„Нужен е нов подход за привличане на колебаещите се да се ваксинират срещу COVID-19. Не бива да си говорим като врагове, а да сближим позициите си. Всички сме заедно и трябва да постигнем нещо общо. Омразата не постига нищо“, това каза в „Твоят ден“ по NovaNews д-р Иван Маджаров, председател на УС на БЛС.

Той добави, че не може да има промяна, ако не се спазват и най-елементарните мерки.

„Допуснаха се грешки с разнопосочни послания. Най-силните месеци бяха в началото, когато нямаше такива от лекари и политици. След това споровете доведоха до сегашните резултати. Това е медицинска тема, не такава, която да се разисква в социалните мрежи“, категоричен е д-р Маджаров.

Според него огромна маса от хората вече имат подсъзнателно безпокойство заради постоянните варианти на вируса, вълните.

„Преди да има нова вълна трябва да се предприемат мерките, за да няма претъпкани кабинети и липса на места в болниците“, заяви още той.

„С апаратура, легла, кислород може да се справим, но повече персонал няма как да набавим“, предупреди д-р Иван Маджаров.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Рекорден брой заразени в Нидерландия

Рекорден брой заразени в Нидерландия Броят на новите случаи на коронавирус в Нидерландия се повиши до рекордни нива от около 24 500 души за денонощие. Властите съобщават, че вариантът Омикрон е станал доминиращ. Увеличението на новозаразените спрямо миналата седмица достига 60% въпреки стриктния локдаун от 19 декември. Затварянето намали броя […]