Драстично паднаха посещенията в Лувъра

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Драстично паднаха посещенията в Лувъра

Лувърът в Париж отчита драстичен спад на посещаемостта заради короновирусната пандемия, предаде ДПА.

Въпреки че миналата година е имало 100 000 туристи повече спрямо 2020 г., със седемдесет процента е намалял броят на посетителите в сравнение с 2019 г., когато те са били 9,6 милиона души.

Лувърът беше затворен от 1 януари до 19 май м.г. заради въведените във Франция ограничения в борбата срещу разпространението на новия коронавирус. Почти две трети от посетителите са били от Париж и околностите му.

Лувърът беше посетен от рекордните 10,2 милиона души през 2018 г., което го направи най-посещавания музей в света. Преди избухването на пандемията от Ковид-19 той беше изключително популярен сред туристи от държави извън Европейския съюз, основно от САЩ и Китай. Те представляваха 75 процента от посетителите, допълва БТА.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Лъчезар Томов със стряскаща прогноза за пандемията у нас

Лъчезар Томов със стряскаща прогноза за пандемията у нас До вторник или сряда „Омикрон“ ще стане доминиращ вариант у нас. Това каза в ефира на bTV Radio математикът Лъчезар Томов. „Той става доминиращ за две седмици. Започна по Коледа с идващите от чужбина. То се вижда, че вече започва да […]