Беларус изгони полски дипломат след скандал с фатална катастрофа

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Беларус изгони полски дипломат след скандал с фатална катастрофа

Беларус експулсира вчера полски дипломат след появили се информации, че полски служители са се опитали да помогнат на мъж, обвинен в отговорност за фатална автомобилна катастрофа, да напусне страната, предаде ДПА, съобщи БТА.

Консулът от Брест е експулсиран, съобщи полското външно министерство и допълни, че въпросът все още се изяснява. По-рано беларуското външно министерство заяви, че дипломатът е бил експулсиран и добави, че не вижда възможност той да продължи да работи на територията на Беларус.

Полски гражданин е заподозрян, че е причинил пътнотранспортно произшествие, при което са загинали две беларуски момичета, посочват източници в Беларус. На мъжа му било забранено да напуска Беларус, но той се опитал да се върне в Полша, за да избегне наказателно преследване. Източниците казаха, че опитът му за бягство, предотвратен от беларуски гранични служители, е иницииран и организиран от служители на полското генерално консулство в Брест.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Това са най-разпространените имена у нас

Това са най-разпространените имена у нас Най-разпространените женски и мъжки имена в страната през 2021 г. са Мария и Георги, съобщиха от Националния статистически институт. Разнообразието на имената при жените остава по-голямо от това при мъжете. Личните имена на мъжете са над 30 хил., а на жените – близо 40 […]