Потвърдено: Омикрон е в България

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Потвърдено: Омикрон е в България

Наличието на варианта на COVID-19 Омикрон е потвърдено в България. Това обяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

„Потвърдени са 12 случая до момента – 9 мъже, 3 жени. Те са от всички възрастови групи.

Седем от заразените с Омикрон са без ваксинация. Петима имат такава преди 9 месеца с пълна ваксинационна схема”, каза той, цитиран от Нова тв.

Пробите от последното секвениране в Националния център по заразни и паразитни болести са общо 275. Взети са от 21 области от 41 лечебни заведения.

„4,4% са пробите с потвърден Омикрон от всички положителни”, посочи главният държавен здравен инспектор.

Това което очакваме е засягане на по-голям брой хора, допълни той.

Какво трябва да се направи? Ще направим преглед, как се процедира в ЕС, за да можем да сме в синхрон с останалите колеги. Хората над 65 години, тези 75 лева които получават към пенсията си е едно от нещата които направихме

Продължаваме да считаме, че пълната имунизация, + бустерна доза, дава достатъчно добра защита. Нито един от тези 12 случая, няма характеристики, като за лечение в болница.

Бизнеса трябва да е нащрек, защото може да се стигне до ситуация, в която 10 и повече хора да са в болничен едновременно, което да затрудни работния процес.

Всичко може да се очаква, включително и локдаун. Следиме ситуацията непрекъснато. Това с което не можем да направим компромиси е че не можем да направим компромис със здравето на хората. Не можем да поставим на колене здравната система

Очаквайте подробности!

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Гал Гадот в "Смърт край Нил"

Гал Гадот в „Смърт край Нил“ Малките сиви клетки на прочутия белгийски детектив Еркюл Поаро, героят създаден от Агата Кристи, ще бъдат провокирани от поредния дързък убиец. Това се случва в новата кино версия на класиката „Смърт край Нил“. Почивката Поаро на борда на бляскав параход е смутена. Превръща се […]