Инвестициите в този сектор ще набират скорост през 2022 година

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Инвестициите в този сектор ще набират скорост през 2022 година

Средно с 4% ще поскъпнат жилищата в Испания през Новата година. Причините за това са две – поскъпването на строителните материали и блокирането на международната търговия във връзка с пандемията от коронавирус, посочват от CaixaBank.

Бумът, който се наблюдаваше в сектора през 2021 г., през новата ще се забави и ще бъде на нивата от преди пандемията. През миналата година пуснатите в експлоатация нови жилища не само надминаха нивата преди пандемията, но дори достигнаха пика от 2012 г. От CaixaBank предупреждават, че данните не отразяват текущото търсене, тъй като някои от проектите са започнали преди няколко години.

Сред перспективите за развитие на сектора на недвижими имоти, е ръстът в търсенето и намесата на европейските фондови реконструкции, които ще бъдат насочени за възстановяване на жилищния фонд. Анализаторите също така отбелязват, че благоприятните условия за финансиране ще продължат да поддържат инвестициите в имоти.

Ръстът на строителните материали и блокирането на международната търговия може да възпрепятстват бързото възстановяване в броя на предложения. По данни на Eurostat, разходите в сектора растат с над 12% на година, а цените на определени суровини с над 15%.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Игнацио Касис пое поста президент на Швейцария

Игнацио Касис пое поста президент на Швейцария Министърът на външните работи на Швейцария Игнацио Касис пое поста президент на страната от 1 януари, предаде swissinfo.ch. В речта си по повод Нова година, той подчерта необходимостта от обединение в обществото, като същевременно то запази и многообразието на страната. Пандемията на коронавирус […]

Може да ви хареса