Метанът и авточастите вдигнали цените на такситата

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Метанът и авточастите вдигнали цените на такситата

„Причините за поскъпването на таксиметровата услуга в София са по-високите цени на метана, на авточастите – с около 30 процента, както и на голяма част от стоките“, това каза Петър Владимиров от националния таксиметров синдикат.

„Новите цени са 1,05-1,21 лева минимални тарифи за град София и 1,78-2,19 лева нощна тарифа, като тези тарифи не са пипани десет години, така че беше нормално след десет години да има актуализация“, добави той.

„Както казвам аз, който ползва такси няма да се качи на градски транспорт. Нововъведения в автомобилите няма как да има, тъй като в момента работим с доста висок клас автомобили. Единственото нещо, което може би ще се подобри най вероятно, това ще бъде самата хигиена на автомобила, поддръжката на автомобилите. Сега това, което направи жест държавата, да намали патентния данък на 300 лева, като останалото се компенсира от държавата, тя се поема от министерство на финансите. Това е една помощ към таксиметровите шофьори, която е във връзка с пандемичната обстановка от Covid-19“, каза още Владимиров.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Български национал подписа с втородивизионен турски клуб

Български национал подписа с втородивизионен турски клуб Българският национал Страхил Попов се озова във втородивизионния Еюспор, научихме от „Тема Спорт“. 31-годишният десен защитник разтрогна договора си с елитния Хатайспор, след като от началото на сезона получаваше прекалено малко шансове за изява, а двете страни са се споразумели да освобождаването му. […]