Великобритания очаква съвсем скоро да стане ясен ефектът от Омикрон върху здравеопазването

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Великобритания очаква съвсем скоро да стане ясен ефектът от Омикрон върху здравеопазването

Ръководителят на британското национално здравеопазване Крис Хопсън заяви, че следващите дни са изключително важни, за да се разбере какъв е ефектът от варианта oмикрон върху службата. В Англия бе регистриран рекорд от 162 572 заразени с Covid-19 за последното денонощие.

Данни за заразяванията от събота има само от Англия. Тези от Шотландия, Уелс и Северна Ирландия ще бъдат публикувани след края на уикенда. При високата бройка в Англия обаче се предполага, че рекордът е надминат и за цялото Обединено кралство. Жертвите в тази част на страната в събота са 154.

Крис Хопсън заяви, че броят на хоспитализираните се увеличава в цялата страна, но все още не е ясно какво ще се случи по-късно. Той написа в туитър, че националното здравеопазване работи неуморно, но е изложено на по-голям натиск от по-различен характер, отколкото през миналия януари, защото се провеждат повече планирани лечения, големи ресурси се заделят за програмата за бустерни ваксини и има много отсъстващ персонал. Хопсън допълни, че сега няма толкова болни възрастни хора, както при предишните пикове на пандемията, и положението в интензивните отделения не е критично до такава степен. Има обаче опасения, че това може скоро да се помени в резултат на големите събирания в новогодишната нощ.

Англия в момента е с ограничения от така наречения „План Б“ на правителството, който включва задължително носене на маски на повечето закрити обществени места, ковид паспорти за нощните клубове и други големи събития и работа от вкъщи, където това е възможно. Предстои обаче преразглеждане на мерките на 4 януари с опция за затягането им.

В Шотландия, Уелс и Северна Ирландия бяха въведени допълнителни ограничения.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Колите на Наско Шопа и жена му от пловдивския затвор – запалени умишлено

Колите на Наско Шопа и жена му от пловдивския затвор – запалени умишлено Със запалима течност са били залети колите на служителите на пловдивския затвор,които изгоряха преди дни в Кючука, съобщи TrafficNews. Двата автомобила, паркирани един до друг, са били полети с веществото по предниците, а след това е драсната […]