Рекорд от 162 572 заразени с Covid-19 за последното денонощие в Англия

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Рекорд от 162 572 заразени с Covid-19 за последното денонощие в Англия

Ръководителят на британското национално здравеопазване Крис Хопсън заяви, че следващите дни са изключително важни, за да се разбере какъв е ефектът от варианта oмикрон върху службата, предаде БНР. В Англия бе регистриран рекорд от 162 572 заразени с Covid-19 за последното денонощие.

Данни за заразяванията от събота има само от Англия. Тези от Шотландия, Уелс и Северна Ирландия ще бъдат публикувани след края на уикенда. При високата бройка в Англия обаче се предполага, че рекордът е надминат и за цялото Обединено кралство. Жертвите в тази част на страната в събота са 154.

Крис Хопсън заяви, че броят на хоспитализираните се увеличава в цялата страна, но все още не е ясно какво ще се случи по-късно. Той написа в туитър, че националното здравеопазване работи неуморно, но е изложено на по-голям натиск от по-различен характер, отколкото през миналия януари, защото се провеждат повече планирани лечения, големи ресурси се заделят за програмата за бустерни ваксини и има много отсъстващ персонал. Хопсън допълни, че сега няма толкова болни възрастни хора, както при предишните пикове на пандемията, и положението в интензивните отделения не е критично до такава степен. Има обаче опасения, че това може скоро да се помени в резултат на големите събирания в новогодишната нощ.

Англия в момента е с ограничения от така наречения „План Б“ на правителството, който включва задължително носене на маски на повечето закрити обществени места, ковид паспорти за нощните клубове и други големи събития и работа от вкъщи, където това е възможно. Предстои обаче преразглеждане на мерките на 4 януари с опция за затягането им.

В Шотландия, Уелс и Северна Ирландия бяха въведени допълнителни ограничения.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Вашият хороскоп за днес, 02.01.2022 г.

Вашият хороскоп за днес, 02.01.2022 г. хороскоп от astrohoroscope.info Овен Лекичко отминава еуфорията и е време да конкретизирате целите си за годината. Днес е денят, в който да седнете и да запишете какво искате, какво имате и да се поздравите за всичко, което вече сте направили. Ден за целеполагане, след […]