Радомир дава 600 лева за първо дете

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Радомир дава 600 лева за първо дете

600 лева за първородно дете ще дава община Радомир.

От финансовото подпомагане ще могат да се възползват както семейните двойки, така и родители, които живеят на семейни начала и осиновители. Помощта е еднократна и ще бъде отпускана за деца, родени или осиновени след началото на новата година.

Решението бе взето в самия край на 2021 година с приемането общинска програма за насърчаване на раждаемостта и съпътстващата я наредба. Финансовият стимул е само началото, каза кметът Пламен Алексиев, цитиран от БНР.

„В наредбата са предвидени всички начини за подпомагането – с постоянен, с настоящ адрес, с работещи родители, с образование. Поощряваме първо роденото дете. В бъдеще могат да се правят по тази наредба много неща. Да започнем с това, защото си заслужава да се инвестира в него – в деца, в родени деца, да поощрим млади семейства”, каза Алексиев.

Право на подпомагане ще имат жители на общината които са с постоянен адрес в Радомирско повече от две години от рождената дата на детето или от акта на осиновяването му. Родители с настоящ адрес също ще имат право на помощта, ако поне единият от тях живее в общината минимум три години от раждането на детето, или осиновяването му.

За да могат да кандидатстват, родителите трябва да имат завършено най-малко средно образование.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Алкенсадър Вучич разглежда заместници

Алкенсадър Вучич разглежда заместници Сръбският държавен глава Александър Вучич обяви, че планира да се оттегли от председателския пост на управляващата група в страната, съобщи ДАНАС. Това ще стане през май. Държавният глава призна, че е време за нови хора. Той оглавява Прогресивната партия от десетилетие. Признава, че вече има нужда […]