Какво направи Сашка Васева след операцията

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Какво направи Сашка Васева след операцията

Фолклегендата Сашка Васева е пропяла отново след мозъчната операция, която преживя преди няколко месеца. Това разкрива пред „Телеграф“ съпругът ѝ Христо Бакърджиев.

Преди да я изпишат от немската университетска болница LMU-Klinikum в Мюнхен, тя е поздравила своите доктори с акапелно изпълнение на Шуберто-вата класика „Аве Мария“. Специално е благодарила и на проф. д-р Йорг-Кристиан Тонн, ръководител на клиниката по неврохирургия, който повече от 12 часа я оперира, за да отстрани тумор с големината на яйце в главата ѝ.

Вчера бях при нея и като отивах, отдолу се чуваше как пее и ѝ бяха отворили вратата да я чуват другите по-добре.“Аве Мария“ им пееше и сестрата беше със сълзи на очи, каза, че като пеела по-тъжни песни, всички плачели“, разказва Бакърджиев.

Изпълнителката на златните хитове „Левовете в марки“ и „Не мога да те забравя, Георги“ вече се чувства значително по-добре и след изписването от болницата е настанена в рехабилитационен център.

„Зависи от това как се възстановява и раздвижва…Надявам се да остане максимум 1-2 месеца. Лекарите се въздържат от предварителни прогнози. С две думи казват – това е мозък, най-сложното и всеки реагира различно“, добавя мъжът на примата.

Подобряването на състоянието на Дупнишката Мадона си личи и по апетита ѝ. Докато беше в болницата, почти месец тя приемаше само течна храна, но от скоро време си хапва всичко. Най-много обича прясно изцедени сокове от малини, къпини, ягоди и боровинки. „Но така или иначе, като ходя ѝ нося. Много си обича и българската вода, но им дават храна в изобилие по 5 пъти на ден – не може да смогне“, разказва още Христо Бакърджиев.

В рехабилитационния център им и монахини, които често я посещават. „Казва, че много обича да си общува с тях, много са начетени – знаят латински и италиански, както и Сашка, и говорят на невероятни теми“, допълва от Германия бизнесменът. Още преди празниците при него са отишли децата им Никола и Елена и заедно ще посрещнат при майка си новата 2022г.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Formula 1 показа календара за новия сезон

Formula 1 показа календара за новия сезон Драматичният сезон във Formula 1 приключи с успех за Макс Верстапен и Mercedes, но времето за празненства скоро ще приключи, защото обратното броене за кампанията през 2022 г. стартира. Организаторите на „Най-бързото състезание на планетата“ представиха календара, в който са включени 23 дестинации. […]