Кирил Петков даде обещание за мястото на България в ЕС (ВИДЕО)

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Кирил Петков даде обещание за мястото на България в ЕС (ВИДЕО)

Точно в полунощ България влезе в 2022 година, а с това започна и 15-та година, в която страната е пълноправен член на Европейския Съюз. По този повод премиерът Кирил Петков отправи специално обръщение, съобщава Нова.

„Днес България започва 15-та си годишнина в ЕС. Европейският съюз започна като проект за мир, но във времето той стана най-големия пазар в света и културен център. ЕС може да се надгражда и България трябва да има активна конструктивна роля в това. Не трябва да сме в периферията, а двигател на този процес“.

„Като правителство нашата задача е гласът на България да бъде чут. България е тук, защото има какво да каже. Нега 2022 година бъде ново начало за ЕС и неговото развитие. Ново начало за България като конструктивен член на този Съюз”, заяви министър-председателят Кирил Петков.
Ръководителят на българския екип в ЦЕРН проф. д-р Леандър Литов коментира от своя страна, че българският интелект винаги е бил част от Европа.

„През тези години успяхме да възпитаме цялото поколение млади хора, учени, на най-високо световно ниво. Те работят не само в страната, ни и във водещите центрове в света. Европейският център за ядрени изследвания беше първата европейска структура, която прие страната ни за пълноправен член през 1999 година. Това беше признание за това, че българският интелект винаги е бил част от Европа и принадлежи на Европа”, допълни още проф. д-р Леандър Литов.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Игнацио Касис стана президент на Швейцария

Игнацио Касис стана президент на Швейцария Нов президент встъпи на поста в Швейцария, съобщи ТАСС. Това е Игнацио Касис. Неговата кандидатура беше одобрена от парламента. Неговите правомощия ще действия през следващата година. Те са предимно представителни. До този момент Касис беше външен министър. Заемащият поста се избира от парламента. Прието […]