30% по-скъп газ искат от „Булгаргаз“

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
30% по-скъп газ искат от „Булгаргаз“

Природният газ да поскъпне с 30 процента от днес, е поискала държавната компания „Булгаргаз“ от Комисията за енергийно и водно регулиране.

Комисията заседава и ако одобри искането, през този месец синьото гориво ще струва 133 лева и 41 стотинки за мегаватчас без такси и налози.

Основната причина за увеличението е поскъпването на природния газ на европейските борси, от които зависи и цената у нас.

Още през декември стана ясно, че повишението ще е по-голямо от прогнозираните първоначално 14 процента, тъй като цените на газа на европейските борси, от които зависят и равнищата у нас, нарастваха почти през целия период.

Преди дни по време на общественото обсъждане на цените председателят на енергийния регулатор Иван Иванов посочи:

„В последните 20 цената на природния газ на европейските газови хъбове значително се повиши – т.е. би следвало да очакваме едно не малко повишение на цената на природния газ, считано от 1 януари“.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Конте призна, че Тотнъм не е отбор от топ 4... в момента

Конте призна, че Тотнъм не е отбор от топ 4… в момента Антонио Конте призна, че отборът на Тотнъм в момента няма място в топ 4 на английската Висша лига, но заяви, че е готов да работи, за да върне клуба там, където му е мястото. „В момента има четири […]