15 области са в червената зона на COVID картата днес

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

15 области са в червената зона на COVID картата днес

15 области са в червената зона на COVID картата днес. Това означава, че средната заболеваемост при тях е между 250 и 500 на 100 000 население.

Пет области – Кюстендил, Благоевград, Пловдив, Хасково и Силистра, са влезли в червената зона в предпоследния ден на новата година- на 30 декември. Освен тях в тази зона да и Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Перник, София, София-град, Стара Загора, Бургас, Варна, Русе Монтана. Пловдив и Хасково реално бяха само един ден в жълто на COVID картата.

В жълто на COVID картата със заболеваемост между 100 и 250 на 100 000 население са Габрово, Видин, Монтана, Смолян, Велико Търново, Пазарджик, Сливен, Ямбол, Шумен, Търговище, Разград и Добрич. Към момента на COVID картата има само една област в зелената зона, където средната заболеваемост е под 100 на 100 000 души. Това е Кърджали, където стойността на този показател е 72 на 100 000 население.

В последния ден на новата година средната заболеваемост за цялата страна отново тръгна нагоре, след като доста време постепенно спадаше. На 21 декември стойността му беше 325 на 100 000 души, в предходния ден пък беше 293.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Наполи привлече играч на Манчестър Юнайтед

Наполи привлече играч на Манчестър Юнайтед Италианският Наполи реализира първия си зимен трансфер, инвестирайки в играч на Манчестър Юнайтед. Това е централният защитник Аксел Туанзебе, научихме от спортния журналист Джанлука Ди Марцио. 24-годишният конгоанец се връща от наема си в Астън Вила, за да замине за Неапол до края на […]