Затопляне! Ким говори за храна и трактори, а не за ядрени оръжия и САЩ

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Затопляне! Ким говори за храна и трактори, а не за ядрени оръжия и САЩ

Севернокорейският комунистически вожд Ким Чен-ун завърши 10-ата си година на власт с реч, в която се споменаваше повече за тракторни фабрики и училищни униформи, отколкото за ядрени оръжия или САЩ според обобщения на държавните медии, информира „Ройтерс“.

Основните цели на Северна Корея за 2022 г. ще бъдат бързото стартиране на икономическото развитие и подобряването на живота на хората, тъй като тя се сблъсква с „велика борба на живот и смърт“, изтъкна Ким в реч в петък в края на 4-то пленарно заседание на 8-ия ЦК на Корейската работническа партия на Корея, което започна в понеделник.

Заседанията съвпаднаха с 10-годишнината от началото на управлението на Ким, който ефективно пое ръководството на страната след смъртта на баща си през 2011 г.

Ким използва предишни речи около Нова година, за да направи важни политически обявления, включително предприемането на значителни дипломатически ангажименти с Южна Корея и САЩ.

Но в обобщенията на речта му, публикувани в севернокорейските държавни медии, не се споменават конкретно САЩ, само мимолетни препратки към неуточнени дискусии за междукорейските отношения и „външните работи“.

Вътрешният фокус на речта подчерта икономическите проблеми, с които се сблъсква Ким у дома, където самоналожените гранични затваряния срещу пандемията оставиха Северна Корея по-изолирана от всякога, като международните хуманитарни организации предупреждават за възможен недостиг на храна и хуманитарна криза.

„Основната задача пред нашата партия и народ през следващата година е да осигурим сигурна гаранция за изпълнение на петилетката и да осигурим забележителна промяна в развитието на държавата и стандарта на живот на хората“, подчерта Ким.

По-голямата част от речта му беше посветена на подробно описване на вътрешните проблеми от амбициозен план за развитие на селските райони до хранителния режим на хората, училищните униформи и необходимостта да се вземат крути мерки срещу „несоциалистическите практики“.

Големият фокус върху развитието на селските райони вероятно е популистка стратегия, коментира Чад О’Карол, основател на NK News, базиран в Сеул сайт, който следи ситуацията в Северна Корея.

„Като цяло Ким може да е наясно, че обявяването на сложни планове за военно развитие, докато хората страдат от недостиг на храна и тежки условия извън Пхенян, може да не е толкова добра идея тази година“, написа той в „Туитър“.

Съботната информация на държавните медии цитира разработването на „една ултрамодерна оръжейна система след друга“ като голямо постижение през изминалата година и уточнява, че Ким призова за укрепване на националната отбрана, за да се изправи пред нестабилна международна ситуация.

Завод за трактори, който той обсъди в речта, вероятно е бил използван за изграждане на пускови установки за ракети, отбелязаха чужди анализатори, а Северна Корея се смята, че е разширила арсенала си въпреки затварянията заради пандемията.

Докладите за речта на Ким не споменават призива на САЩ за преговори за ядрено разоръжаване или настояването на Южна Корея за декларация за официално прекратяване на Корейската война от 1950-1953 г. като начин за подновяване на тези преговори.

Северна Корея по-рано заяви, че е отворена за дипломация, но че американските инициативи изглеждат кухи, докато „враждебни действия“ като военни учения и санкции продължават.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Евертън се похвали с една от младите звезди на украинския футбол

Евертън се похвали с една от младите звезди на украинския футбол Английският Евертън представи първото си зимно попълнение в лицето на украинския таланта Виталий Миколенко, научихме от клубния уеб-сайт. 22-годишният ляв защитник подписа договор до 2026 г. с „карамелите“, пристигайки от тима на Динамо Киев срещу €21 млн. „Винаги съм […]