Рискът от хоспитализация при заразяване с Омикрон е 2/3 по-малък от този при Делта

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Рискът от хоспитализация при заразяване с Омикрон е 2/3 по-малък от този при Делта

Рискът от хоспитализация при заразяване с варианта Омикрон на коронавируса е около две трети по-малък, отколкото при заразяване с Делта варианта, според британско изследване на повече от 1 милион случая и на двете форми на заболяването, проведено през последните седмици, предаде Ройтерс.

Анализът бе публикуван от британската Агенция по здравна сигурност, след като тя проведе анализ съвместно с отдела за биостатистика на Съвета за медицински изследвания към Кеймбриджкия университет. Анализирани са били близо 530 хиляди случая на Омикрон варианта и малко над 570 хиляди на Делта варианта.

Изследването показва, че ваксините могат да действат добре срещу Омикрон. Здравната агенция съобщи, че рискът от хоспитализация с Омикрон при ваксинираните с трета доза намалява с 81 процента спрямо случаите на неваксинирани пациенти.

Данните от днес показват, че в Англия има 12 395 пациенти с коронавирус, които са настанени в болници. Това е нарастване с близо 1000 души спрямо вчера, когато приетите на болнично лечение с COVID-19 бяха 11 542. Въпреки това числата са доста под пика от януари, когато този показател възлизаше на 34 хиляди.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Новогодишни пожелания от родните футболни клубове

Новогодишни пожелания от родните футболни клубове Една немалка част от родния футболен елит избра да поздрави своите почитатели за Новата година, а друга си пожелаха успехи през 2022 г. Трети пък сякаш забравиха, че идва новото начало, но сме убедени, че в близките дни ще последват примера на своите колеги […]