Пострадалият при взрива с бомбичките-самоделки е лекар

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Пострадалият при взрива с бомбичките-самоделки е лекар

Както вече ФАКТИ съобщи вчера, мъж пострада, докато правел самоделни бомбички за празничната нощ. Той се оказа 46-годишен лекар, съобщи БНТ.

Доктор Димитър Лесев се е отървал само с леки обгаряния. От взрива са избити стъклата на жилището му в Пловдив. Съседи обаче разказват, че всяка Нова година лекарят и брат му взривяват стотици бомбички от терасата си в центъра на града.

Точно в 13.00 часа на обед силен гърмеж разтърсил 6-етажния блок на улица „Зайчар“ в центъра на Пловдив. Взривът дошъл от апартамент на втория етаж, където живеят 46-годишните близнаци Димитър и Запрян Лесеви. Според Запрян, докато го е нямало, брат му изпуснал блендер с избухлива смес на терасата.

„Като се прибрах, разбрах, че брат ми като е бъркал калиев перманганат и някаква алуминиева пудра, изпуснал го е това и е гръмнало. Смес за бомбички да си напълни за Нова година за хвърляне. И изпуснал я е и гръмнала и друг път е правено бомбички, но просто сега е изпусната сместта“, разказва Запрян Лесев, брат на пострадалия.

Пострадалият Димитър Лесев е хирург, но сред съседите си е познат най-вече като почитател на бомбички и пиратки.

„Цяла година правят бомби, през нощта вчера хвърлиха осем-десет бомби и всяка година е така. Миналата Нова година хвърлиха от 100 до 150 бомби“, споделя Божидар Божилов, съсед.

Според пожарникарите взривът е бил много силен и е цяло щастие, че щетите от него са малки.

„За сетен път да предупредим хората, че това може да отнеме техния живот и живота на съседните, че е много, изключително опасно е да се правят самоделни устройства“, предупреди гл. инспектор Димитър Бришимов от РД „Пожарна безопасност и защита на населението“-Пловдив.

Полицията разследва инцидента и все още се преценява каква отговорност да се търси от извършителя. Най-малкото наказание, което заплашва пловдивския хирург е глоба по общинската наредба за осигуряване на обществения ред

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Столтенберг: НАТО е готов за диалог с Русия на 12 януари

Столтенберг: НАТО е готов за диалог с Русия на 12 януари Северо-атлантическия съюз е готов за диалог с Русия в рамките на срещата на Съвета НАТО-Русия, която ще се проведе на 12 януари, заяви генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг. Той съобщи в Туитър, че е разговарял с американския държавен […]