Вицепремиерът Сандов: Не използвайте пиротехника в новогодишната нощ

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вицепремиерът Сандов: Не използвайте пиротехника в новогодишната нощ

Българите да не използват пиротехнически устройства в новогодишната нощ. Такъв призив отправи вицепремиерът по климатичните политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов.

Пред БНР той обясни причините, поради които смята, че хората и общините трябва да намерят алтернативи начини за израз на празничното въодушевление.

„Фойерверките и пиротехниката съдържат вредни за околната среда, за здравето на хората частици, както метални, така и други химически съединения, които във време на инверсия, каквото и в момента се наблюдава над София, и замърсен въздух с фини прахови частици, води до допълнително кумулативно замърсяване. Отделно от това тези гърмежи стряскат, както животни, така и определени чувствителни хора, деца с аутизъм. Така че в този смисъл има добри алтернативи за светлинно шоу, които могат да са без гърмежите и без всички тези вредни вещества, намиращи се във фойерверките и пиратките“, уточнява вицепремиерът по климатичните политики.

Пловдив, София и още няколко големи градове се отказаха от празничната заря.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Артета си хареса една от звездите в състава на Джерард

Артета си хареса една от звездите в състава на Джерард Всеизвестно е, че Арсенал изпитва проблеми с намирането на централен нападател още от времето, когато Робин ван Перси напусна клуба, но с оглед настоящата форма на младите таланти в състава на Микел Артета този проблем може да почака до лятото. […]