Скандал! Задържаха 1,3 тона кокаин в бивш самолет на Ердоган

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Скандал! Задържаха 1,3 тона кокаин в бивш самолет на Ердоган

Най-малко седем души, включително пилот и ръководител на компания, бяха задържани заради 1,3 тона кокаин, заловени от бразилските власти в самолет, собственост на турска компания това лято.

Това разкрива в. „Хюриет“.

През август самолет на ACM Air, собственост на ACM Holding, кацна в Бразилия с испанец на борда. Бразилската полиция, действайки по сигнал, претърсила самолета и открила 1,3 тона кокаин.

Испанецът Гонзалес Валдес беше арестуван, но почина в бразилски затвор през октомври. Бразилските власти освободиха Вели Демир, турския пилот на частния самолет, който пристигна в Турция миналата неделя. При пристигането си Демир беше задържан от турската наркополиция.

По указания на прокуратурата части от Бюрото за наркотици нахлуха в централата на ACM Holding в Истанбул и иззеха документи.

В рамките на разследването Шейхмус Йозкан, председател на борда на ACM Holding, и още шестима души също бяха задържани за разпит.

Оказа се, че самолетът, на който бразилската полиция е иззела 1,3 тона кокаин, скрит в 23 куфара, е бил използван от години преди това от турския премиер и президент, но е бил продаден през 2016 г.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

НАП показа новите данъчни декларации

НАП показа новите данъчни декларации В интернет страницата на Националната агенция за приходите са публикувани новите образци на годишни данъчни декларации за 2021 г. – за доходите на физическите лица по чл. 50 от ЗДДФЛ с приложенията към нея и за корпоративен данък по чл. 92 от ЗКПО, съобщава НАП. […]