Ето кога пада ефективността от ваксината срещу коронавируса

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Ето кога пада ефективността от ваксината срещу коронавируса

Ефикасността на ваксинацията срещу коронавирус се намалява с близо 40% пет месеца след втората доза, съобщи в неделя Италианският висш здравен институт. „150 дни след края на цикъла на ваксинация, ефективността на лекарствата за предотвратяване на заболяването намалява от 71.5% на 30.1%“, се казва в проучване.

Ефективността на ваксинацията за предотвратяване на тежък ход на заболяването при заразяване остава висока: 92.7% при тези, които са били ваксинирани преди по-малко от пет месеца, и 82.2% при тези, които са били ваксинирани над 150 преди дни.

На 25 декември в Италия беше достигнат нов антирекордна база ежедневно заразяване с коронавирус – почти 55 000 случая. В страната над 85% от населението над 12-годишна възраст е ваксинирано с две дози. Общият брой на получилите поне една доза и тези, които са се възстановили от коронавируса през последните шест месеца, надхвърля 89%.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

САЩ да започнат борбата с корупцията от себе си

САЩ да започнат борбата с корупцията от себе си САЩ да започнат борбата с корупцията в световен мащаб от себе си. Така говорителят на руското министерство на външните работи Мария Захарова коментира един от основните външнополитически приоритети на САЩ. Дипломатът обърна внимание на посланието на координатора на тайните служби на […]