Талибаните забраниха на шофьорите да слушат музика

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Талибаните забраниха на шофьорите да слушат музика

Талибаните, които завзеха властта в Афганистан, приеха нови правила за шофьорите на автомобили в страната, включително забрана за слушане на музика. Това съобщи местният телевизионен канал Kabul News, цитиран от агенция „Фокус“.

„Не слушайте музика и не употребявайте наркотични вещества по време на шофиране. Не возете жени без хиджаб в колата, не возете жени без придружител – роднина от мъжки пол на разстояние над 45 мили (72,4 км)“, се казва в документа. Освен това шофьорите са длъжни да паркират колите си на специално определени места, за да извършат намаз (молитва), както и да си пуснат бради и да призовават своите мъже спътници да направят това.

Както е посочено, съответните правила са разработени от Министерството на ислямския призив, ориентация, повеляване на добро и забрана на осъдителното, създадено от радикалите – аналог на органа, съществувал през 1996-2001 г. (когато талибаните контролираха по-голямата част от страната ) с функциите на ислямската морална полиция. По-рано ново ведомство, създадено да замени съществувалото от около 20 години министерство по въпросите на жените, установи правила за сватби в Афганистан, едно от които забранява присъствието на музика на живо по време на тържествата. Освен това възстановената морална полиция въведе редица изисквания към журналистите, включително задължителното носене на хиджаб за жените телевизионни водещи.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Удар по ПСЖ: Парижани трябва да продават футболисти за поне 100 милиона евро!

Удар по ПСЖ: Парижани трябва да продават футболисти за поне 100 милиона евро! ПСЖ е длъжен да продаде футболисти за поне 100 милиона евро. Според авторитетното френско спортно издание „Екип“, парижани трябва да направят това в предстоящите зимен и летен трансферни прозорци. Причината за това е фактът, че клубът от […]