Над 1500 проверки направени от пожарната през декември в страната, 307 нарушения

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Над 1500 проверки направени от пожарната през декември в страната, 307 нарушения

В празничните дни полицията и пожарната засилват проверките и напомнят да се внимава за инциденти от различен характер. Над 1500 проверки на територията на цялата страна са извършили служителите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ през месец декември. Установени са 307 нарушения и са съставени 10 акта за административни нарушения.

„От страна на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ е направена съответната организация, така че да има проверки и през самите празнични дни в обектите, в които традиционно събират много хора“, посочи комисар Тонев пред БНР

От пожарната предупреждават да не оставяме коледната украса без надзор, като комисар Тонев добави:

„Гражданите да не оставят без наблюдение включени в електрическите мрежи коледните украси, и най-вече, при употребата на пиротехнически изделия да се спазват инструкциите на производителите на такива изделия“.

От 500 до 2000 лева е глобата за неправилна употреба на пиротехнически средства. От полицията започват проверки на търговските обекти, които ги продават, увери комисар Емил Ангелов от охранителна полиция:

„Инцидентите стават по две основни причини – злоупотребата с алкохол и боравенето с пиротехнически изделия, оставяне без надзор на децата до достъп до пиротехнически изделия.

Главен инспектор Лъчезар Близнаков от „Пътна полиция“ предупреждава, че и днес остава засилен полицейския контрол по пътищата.

„От 26-и до 1-ви януари силите ще са основно насочени към контрол за установяване на управлението на МПС под влияние на алкохол и наркотични вещества. Контролът на скоростните режими също ще е много сериозен“.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

В бъдеще са възможни войни заради климатичните промени

В бъдеще са възможни войни заради климатичните промени Докато заедно навлизаме в ерата на климатичните промени, международните отношения, каквито ги познаваме от почти четири века, ще се променят до неузнаваемост. Тази промяна вероятно е неизбежна и може би дори необходима. Но тя ще предизвика нови конфликти и следователно войни и […]