93% от италианците са си останали у дома за Коледа

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

93% от италианците са си останали у дома за Коледа

93% от италианците са решили да прекарат Коледа в домовете си, със семейството или с близки роднини и приятели, поради загриженост от нарастването на инфекциите и разпространението на варианта Омикрон в страната, предаде SIR (Servizio Informazione Religiosa).

Данните показват, че разходите за храна са се увеличили с 38% в сравнение с миналата година. Средната стойност за коледната трапеца е 113 евро на семейство, показват данните на Асоциацията на италианските земеделци (Coldiretti). Италианците сами приготвят храната си, едва 9% са си поръчали храна за празника.

Що се отнася до продуктите, които най-често присъстват на масата, пенливото вино е потвърдено като неизбежен продукт за осем от десет италианци (84%). Задължително е и присъствието на италианския сладкиш панетоне (77%), както и на различни местни продукти. Голяма част от италианците показват и солидарност на светлите коледни празници – 43% под някаква форма участват в благотворителни инициативи, насочени към подпомагане на нуждаещите се.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Либия сама решава дали да допусне сина на Кадафи до изборите

Либия сама решава дали да допусне сина на Кадафи до изборите Решението да се допусне Сейф ал Ислам – синът на бившия либийски лидер Муамар Кадафи, да участва в президентските избори, е единствено въпрос на Либия и нейната съдебна система. „Решението за участието на Сейф ал Ислам Кадафи като кандидат […]