Млад коледар предложи брак навръх Рождество

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Млад коледар предложи брак навръх Рождество

Навръх Рождество Христово в старозагорското градче Павел баня коледарските групи изпълниха дългогодишната традиция за този край и се събраха на централния площад в града, за да изгонят злите сили. С традиционните си песни и облечени в народни носии, те наричаха жителите и гостите на курортния град за здраве, берекет и щастие през новата 2022 година.

След като изпълниха репертоара си, коледарите направиха и страхотна изненада – със специални песни край коледната елха 20-годишният коледар Иван Курочкин от Павел баня предложи брак на своята приятелка Ивелина Николова от Казанлък. Тя каза заветното „да“, а младата двойка бе шумно аплодирана и поздравена с викове „Горчиво!“, разказват от Actualno.com.

Събраните от празничната нощ средства коледарите дариха за благотворителни каузи – близо 1000 лева отидоха за нуждите на църквата в Павел баня, както и за коледния базар, който тази година също събира пари за изграждането на спортна площадка за хора с двигателни увреждания.
Пълният площад с гости от близко и далеч успя да види и малкият герой на общината – 5-годишният Станислав Дончев, за когото ви разказахме наскоро – припомнете си неговата история ТУК. Детето премина успешна операция на крака в Турция и се завърна на родна земя, а днес заедно с баща си също пееше коледни песни на сцената. Сред коледарите бяха и известният спортист Георги Рабухчиев, както и обичаният актьор Христо Пъдев.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ето как празнуват Рождество Христово в Италия

Ето как празнуват Рождество Христово в Италия Рождество Христово е най-почитаният религиозен празник в Италия съгласно традициите на Римокатолическата църква. Улиците и сградите сияят в ярки коледни светлини, а централните площади са изпъстрени с пищно украсени елхи. Посолство на България в Рим отправя поздрав по случай Коледа към българите по […]