Великобритания облекчава имиграционните правила за работници

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Великобритания облекчава имиграционните правила за работници

Британското правителство обяви, че временно ще облекчи имиграционните правила за работници в социалните грижи от чужбина. Служители в сферата на социалните грижи, асистенти на нуждаещи се от специални грижи и работници в домове за социални грижи ще могат да кандидатстват за специална 12-месечна виза, предаде БНР.

Правителството заяви, че това ще помогне за справяне с недостига от работна ръка. Преди това към правителството бяха отправени множество предупреждения, че секторът е изправен пред изключително големи трудности с наемането на работна ръка след Брекзит. Работниците в социалните грижи ще бъдат добавени в списъка с дефицитни професии, за които се предвиждат специални работни визи за запълване на работни места.

Очаква се временните 12-месечни визи да влязат в сила от началото на годината, съобщиха от Министерството на здравеопазването и социалните грижи. След година ще бъде направена оценка на мярката. Политическият кореспондент на Би Би Си Хелен Кат заяви, че мярката ще бъде приветствана като краткосрочна помощ в сектора, но със сигурност върху министрите ще бъде оказан допълнителен натиск за дългосрочно решение на проблемите в социалните грижи. След като Обединеното кралство напусна ЕС европейските работници в социалната сфера вече не получават автоматично право да работят на Острова, а трябва да кандидатстват за визи.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Локомотив Новосибирск на Пламен Константинов отпадна от Купата в Русия

Локомотив Новосибирск на Пламен Константинов отпадна от Купата в Русия Воденият от българския треньор Пламен Константинов отбор на Локомотив Новосибирск загуби с 0:3 (19:25, 21:25, 22:25) срещу Зенит Казан на полуфиналите в турнира за купата на Русия по волейбол. Най-резултатен за Локомотив стана Алексей Родичев с 10 точки, докато за […]