Швеция повиши бойната си готовност

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Швеция повиши бойната си готовност

Главнокомандващият армията на Швеция Микаел Бюден смята за изключително сериозна кризата, предизвикана от ситуацията около Украйна. На фона на нарасналото общо напрежение Швеция повиши нивото на бойната си готовност, посочва той в публикувано днес интервю за в. „Дагенс нюхетер“, предаде bTV.

„Поставихме нашата готовност в съответствие с обстановката. Тя е сериозна и буди опасения. Естествено, сега правим повече и сме готови за по-бързи действия от обикновено. Готови сме за различни варианти за развитие на ситуацията, включително в непосредствена близост до нашите граници“, заявява Бюден.

Швеция отделя особено внимание на остров Готланд в Балтийско море с оглед стратегическото му значение. През 2015 г. парламентът отново разположи там военни части за евентуална защита на острова. Миналата година, на фона на руски военни учения, там бяха изпратени допълнителни подкрепления. „Трябва да сме готови за действия по различни направления“, отбелязва главнокомандващият. Той отговаря положително на въпрос дали Швеция е готова да защити Готланд, в случай че се появи заплаха. „Вършим си работата, без да предизвикваме никаква ескалация. Напротив, по-скоро охлаждаме (противниковия плам), като показваме, че стоим в стартова позиция“, изтъква той.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Локо Сф уреди контрола през януари

Локо Сф уреди контрола през януари Локомотив (София) ще проведе контролна среща с Надежда (Доброславци). Мачът ще се проведе на 15 януари. Това е първата проверка на „железничарите“ за зимата, която става известна. За момента няма официална информация кога „червено-черните“ ще стартират подготовката си за пролетния дял от шампионата. Източник […]