Коледно настроение е завладяло Кайро

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Коледно настроение е завладяло Кайро

Коледно настроение е завладяло и многомилионния Кайро. Особено пищно са украсени главните улици в Шубра – един от най-големите квартали на египетската столица. Смята се, че в него живеят между четири и пет милиона души, като в някои райони гъстотата е 75000 на квадратен километър, предаде БТА.

Шубра е дом и на най-голямата християнска общност в Кайро. Кварталът отбелязва Рождество Христово два пъти, тъй като преобладаващата част от християнското население – коптите празнуват на 7 януари, а католиците и протестантите на 25 декември.

Едни от най-впечатляващите коледни светлини са край магазина „Сан Абрам“, в който се продава облекло за свещеници. В дните преди Рождество обаче името му се свързва с най-вече с празничните украси и изкуствените коледни елхи. Местните занаятчии разказват, че работата по направата на изкуствените елхи и венци започва веднага след коптската Коледа през януари и продължава до октомври. С голямото си коледно дърво е известен и квартал Хелиополис, а луксозните предградия Шейх Зайед и Ново Кайро, затворените комплекси в покрайнините на столицата и големите търговски комплекси са приказно украсени за Коледа.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Жестокост на Бъдни вечер: Шофьор прегази умишлено куче в село Мало Конаре

Жестокост на Бъдни вечер: Шофьор прегази умишлено куче в село Мало Конаре Полицията в Пазарджик разследва случай за умишлено прегазване на куче. Жестокостта е извършена на Бъдни вечер в село Мало Конаре, разказват от БНТ. Камерите от къщата на семейство Гълъбови са запечатали всичко. На записите се вижда как кучето […]