В Русия е разработено ново, нетоксично лекарство против COVID-19

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

В Русия е разработено ново, нетоксично лекарство против COVID-19

Ново лекарство против коронавирус е разработено от изследователския екип на Държавния изследователски център по имунология. В момента лекарството, предназначено за стационарно лечение, е регистрирано в Министерството на здравеопазването. Лекарството получи името „МИР 19“, което означава „Малка интерферираща РНК“.

Учените успяха да създадат лекарството след декодиране на генома на вируса SARS-COV-2, което направи възможно определянето на най-оптималните „цели“ вътре в него. Действието на лекарството МИР 19 е насочено към потискане на жизненоважните РНК последователности на вируса.

Трябва да се отбележи, че лечението не засяга човешкия геном. Доставката на лекарството до горните и долните дихателни пътища се извършва с помощта на катионен дендримерен пептид, добавен към лекарството.

Ръководителят на Федералната медико-биологична агенция (FMBA) Вероника Скворцова отбелязва, че основният компонент на лекарството са синтетични молекули на малка интерферираща РНК (miRNA), които целенасочено инхибират генома на патогена, идентифициран в заразената клетка.

Проведените клинични изпитвания показват високата ефикасност и безопасност на МИР 19, а в хода на предклиничните тестове учените са установили ниска токсичност на лекарството.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ето първия напускащ Левски

Ето първия напускащ Левски Левски се разделя с Ивайло Найденов, съобщава Gong.bg от свои източници. Юношата на „сините“ със сигурност няма да присъства на първата тренировка за 2022 година на 3 януари. Столичният гранд ще разтрогне с 23-годишния футболист по взаимно съгласие. През този сезон десният бек има 9 мача […]