Осъдиха зам.кмета на Сопот

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Осъдиха зам.кмета на Сопот

Заместник-кметът на община Сопот Николай Новаков беше осъден на последна инстанция по наказателно дело от частен характер, предаде offnews.bg.

Делото срещу Новаков беше заведено още през 2017 г. от Бранимир Ботев – бивш заместник-министър на туризма в Министерството на икономиката, а сега президент на Европейската Лига за Икономическо Сътрудничество.

След като една година делото не тръгваше в Районния съд в Карлово, а съдиите си даваха отвод, то най-сетне беше прехвърлено в Районния съд в София.

На първа инстанция Новаков беше оправдан. Тричленен състав на Софийски градски съд обаче единодушно реши, че Новаков е виновен и го осъди по чл. 148, вр. чл. 147 НК, които предвиждат до 3 години затвор. Но според чл. 78а от НК, присъдите до 3 години лишаване от свобода могат да бъдат заменяни с глоба, каквато съдът му е и наложил.

Съдът признава подсъдимия Николай Петков Новаков за виновен в това, че на 13.10.2017 г., чрез телевизионна медия, в предаване излъчено по „Канал 3“ на тема „Как на земеделска земя се начислява данък смет и се превръща в индустриална зона“, в качеството си на длъжностно лице – заместник-кмет на община Сопот, по повод изпълнение на службата си, публично разгласил позорно обстоятелство“. Новаков твърдеше, че Бранимир Ботев има непогасени данъчни задължения към община Сопот, което е невярно.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Българин се обеси в САЩ

Българин се обеси в САЩ Българин се е самоубил в Ню Джърси. 45-годишният Борис Василев е отишъл в парка в градчето Бригантин – предградие на Атлантик Сити, където сам сложил край на живота си, оставяйки предсмъртно писмо. Властите го откриват с прострелна рана, предаде bgvoice. Василев е роден в Пловдив […]