Митрофанова: За съжаление, политическият диалог между нашите страни не е достатъчно интензивен

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Митрофанова: За съжаление, политическият диалог между нашите страни не е достатъчно интензивен

„Уважаеми български приятели, драги съотечественици.

2021 г. върви към своя край. Всеки от нас ще я запомни по свой начин.

За мен тя стана година на промени. От февруари работя в гостоприемната България.

Ще ви призная, че за това време тази удивителна страна успя да заеме специално място в сърцето ми. Успях да посетя немалко градове и региони, да видя много манастири и храмове на Българската православна църква“.

Това заяви послникът на Русия у нас Елеонора Митрофанова в обръщение на Бъдни вечер.

„Да усетя духа на руско-българското бойно братство в Плевен, да се кача на величествената Шипка и да взема участие в красивия празник на розата в Казанлък.

Открих България за себе си като място на невероятна красота, уникално съчетание на величествени планини, зелени равнини и ласкаво море. Но най-ярко впечатление ми направиха хората, които живеят тук.

Изключително топлото отношение на българите, тяхната откритост и дружелюбие ме окуражават във всекидневната работа.

Уважаеми приятели, непростата политическа ситуация в България, за съжаление, не способства за висока интензивност на политическия диалог между нашите страни. И въпреки това, в тези условия, ние бележим съществен напредък по редица ключови направления.

Постигнати са сериозни успехи в енергетиката, напълно завършена и въведена в експлоатация е българската газопреносна система, позволяваща да се осигурят допълнителни обеми газ за потребители в Югоизточна Европа, да се диверсифицират маршрутите за доставките на енергийни ресурси.

Въпреки покачващите се цени на енергоносителите е реализирана договореност за увеличаване на руското „синьо гориво“ в България.

Въпреки пандемията се развиваха културно-хуманитарните връзки. Подписан е договор за сътрудничество между Академиите на науките на Русия и България. Над 150 български студени са получили възможност да получат безплатно обучение в руски висши учебни заведения. За пръв път след много години няколко руски и български университети успяха да подпишат споразумения за студентски обмени.

Успешно преминаха изявите на „Хора на Турецки“ и гастролът на „Кремълския балет“.

Благодаря на нашите съотечественици за поддържането на дълбока духовна връзка с историческата Родина, за съпричастност към съдбата ѝ.

Вашата енергия и съучастие са гаранция за по-нататъшното укрепване на взаимното разбиране между народите на страните ни.

Скъпи приятели,

Оостава съвсем малко време до Коледа и настъпването на Нова година – най-светлите и радостни дни за всички нас“, допълни Митрофанова.

Нека през 2022 година да се сбъднат най-съкровените ни мечти.

От все сърце ви пожелавам здраве, успехи и благополучие.

Весела Коледа и честита Нова година!

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Богдан Петрунов: Без имунизация сме обречени

Богдан Петрунов: Без имунизация сме обречени „Без имунизация сме обречени, трябва да се намери стимул за хората, макар че не съм привърженик на материалните стимули. Необходимо е обяснение, че няма нищо страшно в имунизацията. Още от края на 40-те и началото на 50-те до днес имунизацията у нас е нещо […]