Партиите се облажиха преди Коледа

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Партиите се облажиха преди Коледа

Над 2 милиона и 300 хиляди лева са получили политическите формации точно преди Коледа. Годишна субсидия се изплаща на партиите и коалициите, които са надхвърлили съответно 1% и 4% на последните избори, предаде bTV.

Сумата е 8 лева на спечелен глас и се изплаща на тримесечие.

Справка на правосъдното министерство, през което минават партийните субсидии, показва, че най-много – над 700 хиляди лева, са изплатени на коалицията „Продължаваме промяната“.

ГЕРБ-СДС са получили почти 630 хиляди лева. Изплатените средства на ДПС са 358 хиляди, следвани от Коалицията „БСП за България“ – с малко над 280 хиляди лева.

Обединението „Демократична България“ получава под 180 хиляди лева, а 134 хиляди отиват за „Възраждане“.

На „Има такъв народ“ е изплатена най-малката сума от под 33 хиляди лева. Те обявиха че ще взимат по 1 лев за глас, а не по 8 лева.

Въпреки, че не влязоха в 47-то Народно събрание ВМРО прехвърлиха бариерата от 1 процент и също ще получават субсидия – за това тримесечие тя е почти 30 хиляди лева.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Митрофанова: За съжаление, политическият диалог между нашите страни не е достатъчно интензивен

Митрофанова: За съжаление, политическият диалог между нашите страни не е достатъчно интензивен „Уважаеми български приятели, драги съотечественици. 2021 г. върви към своя край. Всеки от нас ще я запомни по свой начин. За мен тя стана година на промени. От февруари работя в гостоприемната България. Ще ви призная, че за […]