Пендаровски: Не можем да говорим за това, че сме били българи до 1944 г.

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Пендаровски: Не можем да говорим за това, че сме били българи до 1944 г.

„България започна да имитира Гърция, надявам се преговорите да не продължават с години“.

Това заяви в интервю за македонската телевизия Канал 5 президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски, цитиран от БНР.

„Страхувам се, дай Боже да не съм прав, от това, което Петков казва – „дайте да направим 5-6 работни групи“ – и 6 месеца да дебатираме, и да не влезе някое удължаване. Главното в спора с България е историята“.

„Ние можем да преговаряме по отношение на историята, но не можем да говорим за това, че сме били българи до 1944 г. или че дотогава сме говорили диалект. Това е проблемът,“ подчерта Пендаровски. Той добави, че от Скопие е изпратена позиция за тези 5 + 1 точки, поставени като условие от България, но отговор от българска страна не е последвал, както няма отговор и на португалското предложение за решаване на спора.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

До 20 души на празничната трапеза в Кипър

До 20 души на празничната трапеза в Кипър В Кипър на празничната коледна трапеза днес ще могат да седнат заедно най-много 20 души, според действащите ограничителни мерки срещу разпространението на коронавируса, предаде БНР. Възможно е те да бъдат още затегнати за новогодишните празници заради високия брой новозаразени и бързото увеличаване […]