Тихон: Големите празници са за обмисляне

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Тихон: Големите празници са за обмисляне

„Колкото и студен и безчувствен да е светът, винаги ще има хора с желание да вършат добро. Те винаги ще запалват добрината в света“.

Това каза Епископ Тихон пред NOVA.

По думите му всички хора, рано или късно, виждат, че не могат да се съпротивляват на усещането за изпълнен живот, когато правят добро. „Всеки един от нас, колкото и да е добре материално, все пак иска да усети значимост в живота си. А тя се появява, само когато вършиш добро“, смята той.

Според духовника българите не говорят много за чувствата си.

„Големите празници са момент за обмисляне – дали усилията ти отиват в правилната посока, дали резултатът е добър или влошава нещата. Най-добре е човек да помага на другия, за да може сам да си помогне“, заяви епископът. И допълни, че нашата вяра ни носи надежда.

„Никое усилие, направено с любов, не уморява човек“, споделя още духовникът.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Пендаровски: Не можем да говорим за това, че сме били българи до 1944 г.

Пендаровски: Не можем да говорим за това, че сме били българи до 1944 г. „България започна да имитира Гърция, надявам се преговорите да не продължават с години“. Това заяви в интервю за македонската телевизия Канал 5 президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски, цитиран от БНР. „Страхувам се, дай Боже […]