Петко Салчев, НЗОК: Болниците не лекуват COVID за своя сметка

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Петко Салчев, НЗОК: Болниците не лекуват COVID за своя сметка

Силният натиск върху интензивните отделения намалява, както и този върху болниците. Надявам се, че нашата система ще се справи без чужда помощ. Това каза в „Денят започва“ управителят на НЗОК проф. Петко Салчев. По думите му финансите на лечебните заведения са в много добро състояние.

„Болниците не лекуват COVID за своя сметка. Непрекъснато се правят проверки за изпълнението на рутинната дейност на лечебните заведения, за това как се разходват парите в болниците. Ние превеждаме към лечебните заведения това, което са заявили“, допълни проф. Петко Салчев.

Според него няма източване на Здравната каса. „Контролните органи, когато е необходимо, санкционират. До края на годината всички средства, които са по бюджета на НЗОК, ще бъдат предоставени на лечебните заведения, даже и резервът, който предварително беше разпределен“, добави проф. Петко Салчев.

По думите му, относно бюджета за следващата година, предстоят разговори с Министерството на финансите. Проф. Петко Салчев заяви, че бюджетът няма да бъде по-нисък от тази година. Той подчерта, че фармацевтичният съюз никога не му е искал оставката. Не бих посъветвал да бъде вдигана здравната осигуровка, каза още проф. Петко Салчев.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Биков: Рашков да обясни за машините и да понесе отговорност

Биков: Рашков да обясни за машините и да понесе отговорност Бойко Рашков трябва да излезе и да обясни какво се случва, защото той отговаря за изборния процес и е определен за това с решение на правителството. Това заяви кандидатът за народен представител от ГЕРБ-СДС Тома Биков в живо включване в […]