„Сиела Норма“: Няма нови машини, това е фалшива новина

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
„Сиела Норма“: Няма нови машини, това е фалшива новина

„Няма нови машини, това е фалшива новина. Тези 199 са същите машини, които бяха коментирани като 150, пристигнали на Летище София, към тях се добавят 36, пристигнали 10-на дни по-рано преди да почне тази шумотевица. Другите 13 са останали от пролетта. Общо 427 машини има за резервни нужди извън склада на ЦИК“. Това заяви в „Твоят ден“ по Nova News Веселин Тодоров, изпълнителен директор на „Сиела Норма“ относно 199-те машини за гласуване, които не са предназначени за изборите в неделя, а се намират в склад на фирмата-доставчик „Сиела Норма“.

Той подчерта, че на фона на 13 000 машини, доставени на Комисията, това изглежда доста нормално количество.

По този повод в ефира на „Здравей, България“ говорителят на ЦИК Цветозар Томов сподели, че те напълно са изненадали Комисията. „Обработили сме около 5-6000 машини, около 150 имат нужда от ремонт. Ето защо ни трябват около 400 резервни“, заяви Тодоров.
По думите му още от началото на февруари „Сиела Норма“ е поддържала такива наличности на машините, просто ЦИК не са искали справка.

„Пролетта тези допълнителни машини са били 400, защото устройствата за изборите са били 10 000. Тъй като осигуряваме гаранционна поддръжка и на машините, продадени от „Информационно обслужване“ на ЦИК, през лятото сме увеличили наличността. Количествата са задължителни, ако ги нямахме, някой трябваше да ни санкционира“, коментира Тодоров.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Асен Личев: Няма внос на незаконни отпадъци в България няма

Асен Личев: Няма внос на незаконни отпадъци в България няма Вносът на незаконни отпадъци в България е спрян, заяви в „Денят започва“ по БНТ служебният министър на околната среда и водите Асен Личев. „Безспорно е спрян и не може по никакъв начн да се внася този боклук на „Ндрагета“, на […]