Нинова: Не водим разговори с нито една партия – нито с тези на протеста, нито с ГЕРБ или ДПС

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Нинова: Не водим разговори с нито една партия – нито с тези на протеста, нито с ГЕРБ или ДПС

„Със сигурност от БСП ще зависи съставянето на следващия кабинет”. Това посочи лидерът на партията Корнелия Нинова в студиото на „Здравей, България”. Тя допълни, че това се дължи на факта, че пет години са били последователна опозиция.

„В 46-ия парламент показахме стабилност, сигурност, диалогичност, разумни решения, подадохме на всички ръка. В момента БСП в себе си обединява промяната, но и сигурност, стабилност и предвидимост, която сме доказали. Това е ценното на нашата коалиция”, категоричен е лидерът на столетницата.

Нинова посочи, че БСП не води разговори с нито една партия – нито с тези на протеста, нито с ГЕРБ или ДПС. „Причините са принципни – държавнически. От уважение към народа. На 14 трябва да видим как ще ни подредят. Втората причина е от омраза към задкулисието. Няма да разговаряме с никого задкулисно и тайно”, обясни Нинова и беше категорична, че не се е срещала с Бойко Борисов.

Част от машините за гласуване е очевидно, че не са внесени по правилата. ЦИК казва, че не знае за тези устройства, те са извън този договор. Така в студиото на „Здравей, България” лидерът на БСП коментира казуса с машините за гласуване от последните дни.

„Докато гадаем, ЦИК казва, че нищо не знае, „Сиела” се обърка в обясненията си. Първо каза, че са Грузия и Албания, след това за резервни части. Въпроси има и към НАП и „Митниците”, добави тя.

Нинова направи коментар и за това дали машините ще се използват за ремонт на повредени устройства. „Аз съм юрист и чета закони. В Изборния кодекс пише така – „Ако машина се повреди, се минава на хартия”. Не се сменя, не се подменят резервните части в деня на изборите. На 11 юли във Велико Търново се случи точно така”, каза още лидерът на БСП.

Решението на казуса с машините, по думите ѝ е в две посоки. Първо – отговорните институции, а не фирмата или някой друг – да посочат фактите. И второто – да се броят контролните разписки.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Защо германците се изнасят от големите градове?

Защо германците се изнасят от големите градове? Катарина Курт не вярва на очите си: къщата в околностите на Кьолн, която нейната брокерска фирма е продала през 2014-а година за 250 000 евро, сега е препродадена за 420 000. Недвижимите имоти в Германия са достигнали космически цени – включително извън големите […]