Кандидатът за депутат, търгувал със зелени сертификати, става обвиняем

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Кандидатът за депутат, търгувал със зелени сертификати, става обвиняем

Привлякоха като обвиняем кандидат-депутат за издаване на фалшиви зелени сертификати, съобщиха от Прокуратурата. Това се случи след разследване на Нова телевизия.

Събраните доказателства наблюдаващият прокурор е оценил като достатъчни за привличане на В.Г. към наказателна отговорност за това, че на 2 ноември в София, действайки като помагач, умишлено е улеснил издаването на цифров COVID сертификат за завършен ваксинационен курс при еднодозови ваксини. Така е нарушил заповедта на министъра на здравеопазването от 31.05.2021 г. Според събраните доказателства мъжът е набавял лични карти на лица, които не са ваксинирани и е получил парична сума от 1350 лева, срещу която е обещал да съдейства за издаването на документа. Обвиняемият не се e признал за виновен и се е възползвал от правото си да не дава обяснения.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Еманюел Макрон обяви дата за споразумение между България и Северна Македония

Еманюел Макрон обяви дата за споразумение между България и Северна Македония Държавният глава на Франция Еманюел Макрон е изпратил телеграма до френските посланици в Европа, съобщи Фигаро. Там е обявил намеренията си да стартира европейските преговори с Албания и Северна Македония. Това трябва да стане до края на годината. Определени […]