Ивайло Дичев: Четвърти избори са по-опасни от правителство на ГЕРБ и ДПС

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Ивайло Дичев: Четвърти избори са по-опасни от правителство на ГЕРБ и ДПС

Нови избори напролет са по-голяма опасност от това да се състави правителство на ГЕРБ и ДПС. Това каза културният антрополог професор Ивайло Дичев пред Свободна Европа. Той коментира доверието в изборния процес и липсата на политически дебат 5 дни преди изборите, които ще се проведат в неделя.
Третата кампания е лишена от политически дебат, а вниманието е отместено към технически или експертни въпроси. Към техническите той отнесе евентуални нередности в гласуването, а към експертните – нуждата от зелени сертификати или мерките срещу пандемията, казва още той.
Той коментира и изборите за президент: мисля, че президентските избори играят ролята на футболния мач, в смисъл, че те са много персонализирани и хората си представят малко повече за кого гласуват. И това се върти в различни клипове – да кажем Лозан Панов гледа някакви домати или бъчонки с ракия; Радев прави лицеви опори. Това са по-човешки и разбираеми избори, макар че нямат значение. Знаем, че президентът няма особена функция, но тези избори със сигурност ще привлекат повече избиратели.
Герджиков е малко над ГЕРБ – с няколко процента. Очевидно Радев е доста над партиите, които го подкрепят. По някакъв начин самата фигура е по-интересна за избирателя, отколкото партията. Макар че това е по-малко важното в случая. Тези избори са натоварени и с много символика, посочва професорът.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Откриха разлагащ се труп във Враца

Откриха разлагащ се труп във Враца Криминалисти са намерили разлагащ се труп в апартамент във Враца, съобщават от BulNews. Зловещата находка е била открита на 3 етаж във вход „А“ на блок 37 на улица „Стоян Заимов“ в града. Притеснени съседи на починалия подали сигнал в полицията и заявили, че […]