Нови разкрития: Зам.-министър Шишков за схемите на предишното правителство

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Нови разкрития: Зам.-министър Шишков за схемите на предишното правителство

Когато казваш истината, можеш да се усмихваш. Това, което разкриваме, не е по никакъв начин за усмивка. Човек си задава въпросите как е функционирала държавата досега. Истината е такава, че фирмите към МРРБ, които и протестираха, че нямат пари да плащат заплати и ние решихме да потърсим колко пари са взели тези фирми. Те са взели едни милиони за лотовете на АМ „Хемус“, които изобщо не са започнати. Те винаги са си получавали парите от постановления на Министерски съвет, а не през годината. Сега те преди да изчакат края на годината, те започнаха кампания срещу министерството. Това коментира зам.-министърът на регионалното развитие арх. Иван Шишков в ефира на „Честно казано с Люба Кулезич“.

Преди дни министърът на регионалното развитие Виолета Комитова и министърът на вътрешните работи Бойко Рашков разкриха нова схема, но за АМ „Тракия“.

„Освен раздаването на парите, има и още една схема. На практика се омаловажа законното строителство. Предишното управление на държавата, всички разбрахме, че е започнало строителство, но без да има разрешение за строеж. Това, което разбрахме от последните дни е понятието „основен“ и „текущ“ ремонт. Онова правителство, начело с министър Николай Нанков на МРРБ възлага на шефа на АПИ да направи проверка на пътищата и дава един списък на пътища в лошо състояние“, каза още арх. Шишков.

„Накрая си направихме един експеримент за 24 пътища и там сметнахме, че за тях има пълно съвпадение на дължината на отсечката. За тези пътища са били предвидени 114 млн. лева. В договорите за същите тези пътища сумата, която е изплатена и се претендира да бъде доизплатена сумата е 296 млн. лева. Това е увеличение от 2.6 пъти. Ние бяхме удивени“, коментира той.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Гонзо: Винаги е приятно да победиш ЦСКА

Гонзо: Винаги е приятно да победиш ЦСКА Георги Иванов-Гонзо е един от анти-героите за привържениците на ЦСКА още от дните, когато защитаваше цветовете на Левски в дните си на футболист, и по тази причина думите му винаги са в състояние да предизвикат страсти сред „червената“ агитка. „ЦСКА е голям отбор […]