Министър Денков: 5 ученика са дали положителни проби за COVID-19 от общо 37 832 тествани

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Министър Денков: 5 ученика са дали положителни проби за COVID-19 от общо 37 832 тествани

„37 832 ученика са били тествани. От тях има 5 положителни проби- 2 в София, и по една във Варна, Добрич и Пазарджик“, заяви образователният министър проф. Николай Денков относно тестването на учениците от 1 до 4 клас. 3509 са били доброволците, от които 3271 са родители, съобщават от Нова телевизия.

2717 са тестваните учители, от които положителните проби са 6. Според министъра тези положителни проби са предпазили от заразяване останалите деца.

Доставени са допълнителни 86 000 теста. Те ще бъдат разпределени в Пловдив, Бургас, Русе и Враца.

„Цялата идея е, че няма единен ден за стартиране на всички. Както е обяснено в заповедта, това става при три изпълнени условия – тестове налични, родители, които са готови да им тестват децата, и учители и доброволци, които да тестват учениците. Това, че някой не е започнал днес, не е проблем. Това за нас е нов модел, който, ако проработи правилно, може да ни позволи да не връщаме децата в онлайн обучение. Това зависи от начина, по който се реализира самото тестване и доколко добросъвестно се изпълнява то”, обясни министър Денков.

Според него забавянето на тестовете от доставчика не е било очаквано. Наличните тестове ще стигнат за месец.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Антоанета Цонева: Докато не бъдат спрени кражбите, парите ще изтичат в чекмеджета като това на Борисов

Антоанета Цонева: Докато не бъдат спрени кражбите, парите ще изтичат в чекмеджета като това на Борисов Докато не бъдат затегнати кранчетата на публичния ресурс и не бъдат спрени кражбите, парите ще изтичат в чекмеджета като това на Бойко Борисов, заяви Антоанета Цонева от “Демократична България” пред “Телекабел”. Според нея новите […]

Може да ви хареса