Прокуратурата се срещна с представители на ОССЕ заради изборите

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Прокуратурата се срещна с представители на ОССЕ заради изборите

Прокуратурата проведе работна среща с представители на ОССЕ във връзка с предстоящите в неделя избори за президент и вицепрезидент и за Народно събрание.

На срещата бяха обсъдени мерките, които Прокуратурата на Република България е предприела, за спазването на закона при провеждането на изборите и ангажираността ѝ за активно взаимодействие между институциите с цел гарантиране провеждането на честен и прозрачен вот.

В хода на разговорите представителите на ОССЕ бяха информирани, че е създадено Национално междуведомствено звено, в което влизат Прокуратурата на Република България и Държавна агенция „Национална сигурност“, информират от БНТ.

Те бяха запознати и с броя на образуваните досъдебни производства и преписки, свързани с нарушения на политическите права на гражданите, както и с броя внесени искания до ЦИК за снемане на имунитета на един кандидат за президент и на двама кандидати за народни представители за извършени от тях престъпления от общ характер.

В разговорите участваха заместник-главният прокурор Даниела Машева, говорителят на главния прокурор Сийка Милева, прокурор Ваня Стефанова, завеждащ отдел във Върховна касационна прокуратура, прокурор Клементина Паличева, Марсел Надж – заместник-ръководител на мисията на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), Енира Броницкая – правен анализатор и Илина Дякова – асистент на правния анализатор.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Александър Томаш обмисля оферта от Бенин

Александър Томаш обмисля оферта от Бенин Александър Томас е готви за изява в чужбина, след като напусна Етър Велико Търново през миналия сезон, научихме от dsport. Специалистът признава, че води разговори с един от грандовете в Бенин, но не пожела да посочи името му, защото „още не е отговорил“ на […]