Предлагат допълнително заплащане за учителите, които участват в тестването

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Предлагат допълнително заплащане за учителите, които участват в тестването

Ще има допълнително трудово възнаграждение за учителите, които участват в тестването на децата. В момента се договаря такова възнаграждение. Това съобщи пред БНР Юлиян Петров, председател на синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“.

Синдикатът е предложил възнаграждението да бъде в размер на 100 лева месечно. Чака се отговор от просветното министерство и работодателски организации.

Огромна част от учениците ще си останат вкъщи, защото не са били чути българските учители и българските директори, които са дали ценни съвети на двамата министри – на образованието и здравеопазването, коментира Юлиян Петров.

„Те някак прибързаха. Не искам да мисля, че става въпрос за някакви политически решения – да покажем преди изборите, че сме влезли в училище, защото далеч не е така и е по много лош алгоритъм, който лишава много ученици от достъпа до редовно образование, най-вече в начален етап. Разумно беше когато всички сме готови, тогава да започнем, а не да започваме на парче“, подчерта той.

Според Петров по-логично щеше да бъде малките ученици да се върнат в клас от вторник идната седмица след изборите.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Флойд Мейуедър подарява едно от Ferrari-тата си

Флойд Мейуедър подарява едно от Ferrari-тата си Флойд Мейуедър – младши е един от най-успешните боксьори и един от най-богатите спортисти за всички времена със състояние, което се оценява на около 1.04 млрд евро. Като такъв, не е изненада, че разполага с някои доста интересни автомобили, между които можем да […]