Янев: Гласувайте, изборите ще са честни

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Янев: Гласувайте, изборите ще са честни

С оглед на предстоящите в неделя избори призовавам българските граждани да бъдат активни и да упражнят правото си на глас. Това е изключително важно, защото изборите са основата на демократичния процес. Механизмът, който реално ни дава възможност да влияем върху процеса на вземане на решения по отношение на това кой да управлява, как да управлява и какви политики да бъдат прилагани впоследствие. Ето защо трябва да бъдем активни, отговорни и съзнателни, когато участваме в електоралния процес. Това каза служебният министър-председател Стефан Янев в началото на днешното правителствено заседание, съобщи Novini.bg.

Възползвайки се от правото си на избор, ние утвърждаваме нашата демокрация, гласуваме „за“ демокрацията, добави той.

По отношение на спекулациите, че има нещо нередно в подготовката на предстоящите избори, подчертавам дебело, че това наистина са само спекулации, чиято цел е да дискредитират изборите в предварителен порядък и да поставят под съмнение легитимността и автентичността на изборния резултат. Основната цел на тези внушения е да бъдат демотивирани българските граждани да излязат и гласуват в изборния ден, заяви Янев.

Това е изключително тревожно. Недопустимо и осъдително е фундаменталното право на избор да се превръща в залог и жертва на тяснопартийни и конюнктурни интереси. Уверявам ви, че сме взели всички мерки, за да се гарантира свободата, прозрачност и честността на вота. Няма място за притеснение, че едва ли не има нещо нередно в подготовката на предстоящите избори, посочи служебният премиер.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ЦСКА взема нападател като свободен агент

ЦСКА взема нападател като свободен агент Грузинският нападател Елгуджа Лобжанидзе ще бъде свободен агент от началото на следващата година. Договорът му с казахстанския шампион Тобол изтича на 31 декември няма да бъде подновен. 29-годишният футболист е силно желан от треньора на ЦСКА Стойчо Младенов. Специалистът е отлично запознат с качествата […]