И Moderna поиска EMA да одобри COVID ваксината ѝ при деца на възраст 6-11 години

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

И Moderna поиска EMA да одобри COVID ваксината ѝ при деца на възраст 6-11 години

Във вторник компанията Moderna Inc обяви, че е поискала от Европейската агенция по лекарствата (EMA) условно разрешение за прилагането на нейната ваксина срещу Covid-19 при деца във възрастова група от 6 до 11 години, предаде Ройтерс.

Ваксината на Moderna беше разрешена за употреба при тийнейджъри на възраст от 12 до 17 години от Европейския съюз през юли, но няколко страни, включително Швеция, спряха употребата ѝ за хора на възраст 30 години или по-млади поради редки странични ефекти, свързани със сърцето.

Производителят на лекарства потърси разрешение от САЩ за своята ваксина за употреба при тийнейджъри през юни и очаква решение от Американската администрация по храните и лекарствата (FDA).

„Това е първото ни предложение за използване на нашата ваксина в тази възрастова група“, посочи Стефан Бансел, главен изпълнителен директор на Moderna, добавяйки, че компанията ще предостави данните и на други регулаторни агенции по света.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Жива верига пази магазин от полицията в пловдивско село

Жива верига пази магазин от полицията в пловдивско село Жива верига ще направят жители на пловдивското Ново село срещу екипи на Икономическа полиция, за да ги спрат да влязат за обиск в хранителен магазин. Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ – Пловдив област. Оттам обясниха, че репресиите от хората на […]